ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ: Η καταστροφή των διαφόρων μικροοργανισμών και πιθανών των σπορίων τους. Πραγματοποιείται με τη χρήση χημικών απολυμαντικών.

O έλεγχος των παρασίτων (pest control) που μεταφέρουν μικρόβια και ιούς σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως δημόσια κτίρια, νοσοκομεία, σχολεία, χώροι εστίασης, αποθήκες τροφίμων έχει ως αποτέλεσμα τη διασφάλιση της υγιεινής των χώρων αυτών. Η μείωση του μικροβιακού φορτίου σε αποδεκτά επίπεδα περνά μέσα από την αποτελεσματική εφαρμογή των υπηρεσιών Απολύμανσης. Η εφαρμογή από έναν πλήρως καταρτισμένο επιστήμονα διασφαλίζει την ορθολογική χρήση των σκευασμάτων, την προστασία της ανθρώπινης παρουσίας και του περιβάλλοντος.

Τρόποι εφαρμογής

Λόγω αυξημένης επικινδυνότητας ιδιαίτερα στο χώρο των τουαλετών ή σε χώρους που πργματοποιήθηκε μυοκτονία συνιστάται απολύμανση. Χρησιμοποιείται είτε η μέθοδος του νεφελοψεκασμού, με  ηλεκτρικό εκνεφωτή που διαχέει με πίεση σε μικρά σταγονίδια το απολυμαντικό φάρμακο είτε η μέθοδος του ψεκασμού με ψεκαστήρες χαμηλής πιέσεως. Έτσι έχουμε  κάλυψη  των επιφανειών και εισχώρηση του φαρμάκου σε γωνίες και δυσπρόσιτα μέρη.

Τα φάρμακα  που χρησιμοποιούνται είναι εγκεκριμένα από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων. Η ατοξικότητα των  φαρμάκων για τον άνθρωπο μας επιτρέπει την χρήση του σε όλους τους χώρους. Έχουν την ικανότητα να διεισδύουν και στα πιο απρόσιτα σημεία φτάνοντας έτσι σε όλες τις πιθανές εστίες μικροβίων. Λόγω της υψηλής βιοδιασπασιμότητας δεν διαβρώνουν μέταλλα, πλαστικά, ξύλα κ.λ.π., ενώ παράλληλα λειτουργούν και ως αποσμητικά.

Μετά την ολοκλήρωση της απολύμανσης κατατίθεται και η Βεβαίωση Εργασιών.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: